Százhuszonkettedik adás, 03.23.

 2012.03.26. 10:00

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre március 29. és április 1. között a Budapesti Építészeti Filmnapok. A Kelet-Európában egyedülálló, és látogatószámát tekintve a világon is az elsők között számon tartott építészeti filmfesztivál dokumentum- és játékfilmeken keresztül próbálja hozzánk közelebb hozni azt, ami egyébként éjjel-nappal körülvesz minket: az építészetet. Aki ellátogat majd a KINO moziba, megvilágosodhat a modern építészetet körülvevő mítoszokkal kapcsolatban, és még arra is rádöbbenhet, hogy milyen újító szándék és jó akart hozta létre Amerikában a bevásárlóközpontokat. A lényeg, hogy árnyalódjon a véleményünk a kortárs és a modern építészetről. Mi más lehetne erre alkalmasabb, mint a film, amely mozog, alkalmas a terek bemutatására és még története is van?!  Hatalmas volumenű projektekkel és tragikus fordulatokkal tűzdelt filmeket tekinthet meg tehát a kedves néző, ha ellátogat erre a fesztiválra, amelyek nem csak, hogy dúskálnak az akciófilmeket megszégyenítő fogásokban, ráadásul korlátozottan érhetőek csak el más fórumokon. A filmeken túl pedig kisebb beszélgetések, előadások, Budapest forgatási helyszíneit bemutató városi séta, valamint a filmnapokhoz kapcsolódó kiadvány segíti majd a látogatókat, hogy eligazodjanak az építészet és filmek különös, ingergazdag világában. És hát persze, hogy a hetiBeton stáb tagjaival is találkozhat az, aki eljön.

Itt találod a fesztivál honlapjátitten tudod lájkolniitt pedig egy interjú a Rotterdami építészeti filmfesztivál igazgatójával Jord den Hollanderrel, itt meg egy másik interjú Sasha Waltzzal az idei nyitófilm rendezőjével.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása