Huszonhatodik adás 09.11.

 2009.09.12. 17:18

A hosszú nyár utáni első adás melyben tanubizonyságát adjuk annak, hogy innentől kezdve rendszeresen leszünk itt és itt.

Foglalkoztunk a WTC-vel, kicsit máshogy.

Néztük a statikáját, Néztük építészettörténeti jelentőségét.

Aztán álltalánosan beszéltünk a toronyházakról.

Végül pedig a budapesti toronyház kérdést érintettük. Megnéztük Budapest legmagasabb toronyházait. És megdumáltuk, hogy melyik lehet a legmagasabb, valamint, hogy milyen torony készül az új budapesti városházára.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boszka 2009.09.13. 23:00:16

nekünk az egyetemi áramlástan kurzuson elmesélte a prof. bácsi, hogy őket már kérte meg a levegő munkacsoport, hogy vizsgálják meg, romlik-e a levegőminőség egy magas épület odaépítésétől (konkrétan a lurdy ház környékét vizsgálták). szimulálták, számolgatták, és a végén az jött ki, hogy javul a levegő, mert az a fránya ház segít valamennyire eloszlatni a szennyet vertikálisan…
viszont az aréna pláza speciel tényleg egy olyan áramlási csatornába lett felhúzva, ahol akadályozza a frissebb levegő bejutását a városba. olyat azért nem illik csinálni…

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2009.09.15. 09:40:42

Na de azért vannak itten hát jó kis példák, pl Dubai...
Cikk: www.arch-tv.hu/?q=node/777
Szóval így lehet, és kéne is, csak kommunikáljuk már végre a pozitív példákat is!

Ződgyík 2009.09.26. 15:45:52

@boszka:
nekem az egyetemen spec. azt mesélték ugyanezen tárgyból, hogy mittomén melyik utcában, ha keletről fúj a szél, az emberek jó eséllyel megfulladnak, ha mittoménmilyen épületet felhúznak -annyira nagy vákuumot hozna létre.
süti beállítások módosítása