Nyolcvanadik adás, 01.07

 2011.01.09. 19:03

!Budapest releváns arcai 2010!

A 100 leggazdagabb ember és a 50 legcoolabb arc listák után megérkezett (berobbant!) a magyar közéletbe az első olyan lista amely rangsoron azok a személyek jelentek meg akik 2010-ben a legnagyobb hatást fejtették ki Budapestre, a budapesti építészetre és az építészeti közéletre. 


2011.01.07. Budapest Releváns Arcai 2010! by Hetibeton on Mixcloud

10. helyezett: Katy Perry, akinek Budapesten forgatott videóklippjét, ha lehet hinni a statisztikának, naponta egymillióan megnézik!

9. helyezett: Gerendai Károly, aki Magyarországon elsőként zsebrevágott budapesti éttermével egy Milchelin-csillagot!

8. helyezett: Szemerey Samu, aki amellett, hogy konferenciákkal és szimpóziumokkal kényeztette az építész-lelkeket, a KÉK Tálaló sorozatában szemünk láttára facsarta ki az addig nem hallott információkat politikusokból, beruházókból és tervezőkből az ország legaktuálisabb projektjeivel kapcsolatban!

7. helyezett: Csipak Péter, aki beruházóként azt állítja, hogy ő jobbá teszi Budapestet, ezt pár éve a Deák Ferenc utca felújításával kétségtelenül meg is tette, és most folytatni szeretné a Bécsi utcai zeppelin projekttel, aminek során azonban kemény ellenállásba ütközött!

6. helyezett: Baán László, aki belevágott a Szépművészeti Múzeum kortársi eszközökkel való bővítésébe, amelyet úgy tűnik, bár építészetileg kompromisszumokkal, de végig is fog vinni! Ez persze nem tisztán 2010-es sztori, az viszont biztosan az, hogy ezzel beindította Magyarországon is a NYUGATON(!!?%+) már régóta dübörgő múzeumbővítési lázt, így például már tudjuk, hogy átépítés vár a Nemzeti Múzeumra is!

5. helyezett: Kovács Dániel, aki főszerkesztőként pont 2010 január 1-én csípte fel és rakta át a kevésbé előnyős [origo] egy eldugott aloldaláról az index.hu címlapjára a hg.hu építészeti és design magazint, aminek köszönhetően laikus félinformációk helyett a nap minden percében megbízható szakemberektől tájékozódhat az olvasó arról, hogy MI VAN! Irányítani képes ráadásul a közfigyelmet: ha úgy gondolja, ideje elkezdeni gondolkozni a palotáról például, akkor sorozatot indít erről, hadd okosodjon a leglátogatottab hírportál olvasója!

4. helyezett: Demszky Gábor, aki főpolgármestersége alatt elérte, hogy ha Budapest elmúlt éveiről van szó, akkor a rengeteg fejlődésre, növekedésre és jóra ne, csak az - egyébként 2010-ben tetőző - korrupcióra, bénázásra és HAZUDOZÁSRA :-((((( emlékezzünk. Tette ezt például azzal, hogy 2010-ből egyetlen megnyilvánulását nem tudjuk felidézni.

3. helyezett: Finta József, aki ahogy az elmúlt 40 évben, úgy 2010-ben is megkerülhetetlen volt! Amellett, hogy 2010-ben is épültek fel házak az ő tervei szerint, ő készítette Tarlós István választási programjának városrendezési koncepciójának egyik alappillérét, a Múzeumi Negyedet, és bizony tagja Tarlós István városrendezői tanácsadói csapatának is!

2. helyezett: Rogán Antal, aki politikusként elérte azt, amit politikus eddig nem: Rogán Antal KÚL! Szinte minden nap szerepel a bulvársajtóban, emberarcú, szép a felesége, gördeszkapályát épített az Erzsébet téren, saját kezével csutakolta le a padokat, és Cselovszki Zoltán kerületi főépítésszel megcsinálta azt, amit ilyen mértékben az országban még senki: átadott egy bazinagy forgalomcsökkentett, gyalogosbarát és SZÉP utcát, és még nem fejezte be! Jövőre jön a Március 15. tér, és a Ferenciek tere, amely magába foglalja például a Váci utca zebrával való összekötését!

1. helyezett: Ráday Mihály, akinek megszűnt a műsora, de népszerűsége csúcsát éli! Eleve hihetetlen, hogy egy a köztévén építészettel foglalkozó műsor megszűnése ellen 17.000 ember tiltakozzon, de Ráday Mihály itt nem áll meg, robog tovább annak tudatában, hogy Ő A NÉP HANGJA! Ha a népnek nem tetszik a Szépművészeti Múzeum bővítési terve, ő térdre kompromisszumra kényszeríti a projektgazdát! Ha nem tetszik a népnek a Bécsi utcai zeppelin, szembemegy saját tervtanácsi szavazatátal, és mégis megvédi a régi házakat, amelyeknek nemrég még a bontására szavazott! Ráday Mihály kívülről, civilként befolyásol! Ráday Mihály általunk is elismert fontossága: képes ráirányítani az emberek figyelmét, törődését épített környezetükre.

Szerinted ki Budapest legrelevánsabb arca 2010-ben?









Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása