Negyedik adás, 02.27

 2009.02.27. 17:51

Negyedik adásunk előtt lefixált vendégeinknek sajnos le kellett mondaniuk a szereplést (azért nagyon reméljük a későbbiekben számíthatunk rájuk), úgyhogy pár óra alatt kellett előállni új műsortervvel. Enyhén improvizatív műsorunk a változatosság kedvéért két részletben, itt, majd itt hallgatható meg.

A téma a köztéri szobrok voltak, általánosan és konkrét példákon keresztül, amiket majd képekkel is illusztrálunk itt valamikor.

Filozófusok kertje és a Corpus Hungaricum (Székesfehérvár) by Wagner Nándor

 

zene:

Budapest, Budapest, Te csodás
Dirty Projectors: Two Sheep Asleep
Lucky Dragons: Givers
The Bad Plus (akik az adás napján koncerteztek, úgyhogy szerintem már nem érsz oda): Heart of Glass

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gallion 2009.02.27. 21:44:57

A müsor jó, bár nem mindig jön át az amit az első adás elején mondtok, vagyis hogy nagyon szeretitek a várost :)

Szerintem nincs baj a régi tipusú szobrokkal: számos olyan akad Bp-en, ami disze az utcának. Mint például a Halászlány szobra a Váci út végén. S hogy egy régi tipusú szobor is lehet szenzáció azt jól mutatja Anonymus esete, aki nemcsak önmagában, mint alkotás közkedvelt, de azóta szinte biztosra vehető, hogy aki a hires történetiró nevét meghallja, annak ez a kép ugrik be (ami mellesleg egy teljesen hamis kép, hisz minden bizonnyal cicomás ruhában járt, de ez teljesen mindegy). Néha azaz érzésem, hogy pont az újitó-szándék tesz tönkre egy-egy szobrot, mint Batthyány Lajos szobrát a róla elnevezett téren. Szerintem ennél amit kaptunk, már jobb lett volna egy régimódi realista ábrázolás is.

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2009.02.28. 09:33:15

@Gallion: szeretjük, ezért aggódunk érte! de igyekszünk pozitívabbak lenni.

viszont nem szabad összekeverni az újító szándékot és a rossz minőséget: a batthyány szobor egy rossz szobor!

boszka 2009.04.19. 18:54:46

egyik legviccesebb szobor Pesten az Ady szobor, a Liszt Ferenc téren. egy két méteres talapzaton áll, hatalmas, komor, és az égbe mered. köpenyét a szél lebegteti, karja és testtartása határozott, erőt sugall.
a talapzatra csak annyit írtak, hogy ADY. ez ugye a helyieknek evidens, a túristák viszont minden bizonnyal (így, a látvánnyal összerakva), rögtön egy képregényhősre asszociálnak...

boszka 2009.04.19. 19:26:20

bár... ha jobban belegondolok, lehet, hogy csak szerintem ad ez félreértésre alkalmat.
inkább nem indulnék ki magamból, egyszer a Tabánnál lévő turulról, kellő távolságból, azt hittem, hogy mókus.

süti beállítások módosítása