Hatvanhetedik adás, 08.27.

 2010.08.27. 14:36

Épül és szépül a budapesti reptér. Ezáltal szeretné a Német tulajdonú Budapest Airport cég közép és kelet Európa meghatározó repterévé tenni a Ferihegyet. Ez azt jelenti, hogy le kéne nyomni a Bécsi repteret aminek potom 10 millió utassal több az éves forgalma. Hajrá! Műsor itt és itt.

Megközelítettük a repteret tömegközlekedéssel 66 perc alatt és nehezményeztük, hogy a jelenlegi fejlesztés nem tér ki a reptér közlekedési kapcsolataira. Összevetettük a budapesti repteret a régió többi légikikötőjével és megállapítottuk, hogy csak a Bécs-Prága-Varsó hármas nyom le minket és ebből Varsó csupán 300 ezer utassal. Beszéltünk a reptér tervezés nehézségeiről és specialitásairól, valamint némileg érintettük Ferihegy történetét.

cikk az építészfórumon

cikk a hg.hu-n egyszer, kétszer

Ferihegy 1 története

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása