Hetvenharmadik adás 10.15.

 2010.10.15. 16:07

Ráday Mihály 31 éves műsora megszűnik, tiltakoznak is miatta az emberek (még nem késő!). Mi meg beszélgettünk Ráday Mihályról. 5. perctől zenélünk, 15. perctől beszélünk: Első rész / második rész.

Ráday Mihály 1942 június 11-én született Budapesten, magyar filmoperatőr, rendező, tévés, szerkesztő, művészettörténész. Kár. Megállapítottuk, hogy létezése nem alapjaiban elvetélt.  Tevékenysége jelentős volt, egészen a rendszerváltásig , és valamivel kicsivel utána is, hiszen ő volt az első a közmédiában aki építészetről érthető hangon beszélt. De nagyon vigyázni kell az olyan kijelentésekkel, hogy: Ráday joggal emelte fel a szavát a kommunista építészet és vadkapitalista tájképek ellen. Miért? Mert elmúlt és jelen korunk építészete is a mienk, azaz kulturális örökségünk része. Rádayval pedig pont az a gond, hogy kulturális örökségünket igen sarkosan kezeli és redukálja az eklektikus belvárosra. Így összességében köszönjük Ráday Mihálynak, hogy ilyen ügyes volt eddig, és reméljük, hogy tevékenységére unokáink sem fognak emlékezni.

Zene
Esben and the Witch: Marching Song
Lorn: Automation
Ou Est Le Swimming Pool: Dance the Way I Feel
Mount Kimbie: Before I Fell
Avey Tare: Lucky 1
Cosmic Boogie: Let's Jam

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása