Hetvennegyedik adás, 10.29.

 2010.11.02. 15:16

A Bécsi utcai történések körül fontoskodtunk! Elég hülyén hangzik, de azonnal kezdünk, a 16. perctől már beszélni is. Első rész / második rész

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyesek szerint zavarbaejtő az önkormányzat és a beruházó közti harmonikus kapcsolat

A Bécsi utcában egy csomó házat le akarnak bontani, hogy egy nagyot építsenek a helyére!! Dehát ezt tudjuk... Az aktualitás a október 28-i Tálaló adta, amely, nahát, a Bécsi utcával foglalkozott! Beszámoló az építészfórumon!

Volt szó elhibázott kommunikációról, félrevezető, nem végleges látványtervekről, béna önkormányzatról, műemlékiségről, üzletekről, közparkokról, kilátásról, a nagyon nagy Foster+Partners irodáról.

A lényeg szerintünk: ez a projekt így gáz, túl sokat kap Csipak Péter és túl keveset kap cserébe a városlakó, akit igazándiból meg sem kérdeztek, hogy kell-e neki ez az egész. Akinek ezt az egészet mederbe kellett volna önteni már réges-rég egy átfogó Budapest koncepcióval, az az önkormányzat: a város bevonásával megmutatni a beruházóknak, hogy ide és ide építsetek, ide meg ide viszont ne! Ez nem történt meg, amit nem hibáztatható módon Csipak Péter kihasznált. Konklúzió: az önkormányzat monnyonle!

Egy adást már szenteltünk a témának, itt hallgatható meg, biztos hogy teljesen más véleményt fogalmaztunk meg akkor!

A Smiló még a tévébe is nyilatkozott, legalábbis a NolTV-be,  ide ügyesen beágyazni ezt nagyon jó lenne, de a NolTV nem webkettő, úgyhogy ide kattintva lehet megcsodálni Smiló kollega arcát!

ZENE
Salem: King Night
Fever Ray: Mercy Street
Caribou: Sun
Former Ghosts: Us and Now
Evil Men Have No Songs: Home Tonight

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása