Hatvankettedik adás, 06.04.

 2010.06.04. 10:15

Az "egészen pontosan a budaörsi útnak nagyjából elején található" mecset körüli happeningekkel foglalkoztunk, meg úgy mecsetekkel általában, és eloszlattunk egy CSOMÓ tévhitet. Pontosan kezdtünk, bizony. Eleje / Vége

 

A Budaörsi úti mecset terve (forrás)

Elmondtuk, hogy a török korban, nahát, voltak mecsetek és dzsámik, amelyeknek nagyon kevés maradványuk van ma.

Elmondtuk, hogy a 20. század első évtizedeiben is volt törekvés mecset létrehozására, a tervről a vilagmecsetei.blogspot.com-n van kép, a történetről részletesen Lederer György kétrészes cikke szól a Keletkutatás c. folyóirat 1988őszi/1989tavaszi számaiban, illetve ennek rövidített változata olvasható az Élet és Tudomány-ban (1993/365.).

Aztán beszéltünk a Bartók Béla úti jelenlegi mecsetről, és a végül meg nem valósuló Budaörsi úti tervről (Koós Miklós). A témáról mindegyik orgánum megemlékezett, így az origo, a hetiválasz (többször is) és az építészfórum is.

Molnár Gyula pedig sztornózta az egészet.

ZENE
adcBicycle: Miranda july (remix by allthatfall)
HEALTH: Before Tigers (Gold Panda rmx)
Flying Lotus: Do The Astral Plane
Gold Panda: You
Eric Copeland: Fun Dink Death
Die Antwoord vs Enya: Orinoco Ninja Flow (Wedding Djs Remix)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pemzlifej 2010.06.04. 13:56:59

Egy korábbi témát idekötve, az a javaslatom, hogy a Móricz gombájából legyen az új mecset.
süti beállítások módosítása