Hetvenötödik adás, 11.12.

 2010.11.12. 09:39

Corvin Sétány, Corvin Atrium, Corvin-Szigony, Corvin Pláza. Erről volt szó. Bizony. Szóba került ezzel kapcsolatban a rehabilitációk két fajtája, a dózer módszer, valamint a szociális. Elmeséltük, hogy a nyolcadik kerületben mind kettő folyamatban van. 

A Hunyadi téren szociális felújítás keretében a lakókat bevonva, lakossági fórumokra építve a participáció nevében rehabilitálnak, a Corvin közben a dózer módszer keretében a lakókat kisöprik és a helyére friss, fiatal és szexi új lakókat költöztetnek oda. Mindenki eldöntheti, hogy melyik a humánusabb. Hozzá kell tennünk, hogy egy Corvin szigony szerű giga beruházás, hozhatja egy egész városszövet megújulását, lásd: a Corvin projekt környékén járva épületfelújításokat és új lakóházépítéseket lelhetünk. Tehát jó? Inkább jó lehetett volna, mert azt is elmondtuk, hogy az építészetet igazándiból dicsérni nem lehet. Vajmi keveset idéz meg a komoly hagyományokra visszatekintő fedett vásárlóutcákból. Egyetlen említésre méltó darab a "Corvin kapu" és ezzel kapcsolatban pedig érintettük a 3K elvet. Hogy megtudjátok mi is az pontosan hallgassatok bele a műsorba. itt és itt és itt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása