Hetvenhatodik adás, 12.10.

 2010.12.10. 09:22

Műsorunkban az elmúlt hetek építészeti történéseit tekintettük át, de amikor a kolontári vörösiszap katasztrófa építészeti vonatkozásaihoz értünk elöntöttek minket a hallgatói telefonok, és egy kisebb fajta állóháború is alakult ki az építészet mibenlétével kapcsolatban. 

Elmondtuk, hogy villám építészeti tervek születtek a kolontári károsultak megsegítésére. Terveket készített a Kós Károly Egyesülés és a BME Építészmérnöki Kar is. A Kós Károly egyesülés tervei a kétszobás, hatvan négyzetméteres típustól az ötszobás, csaknem száz négyzetméter alapterületű épületekig, különböző méretekben készülnek majd. A hallgatók terveiből nagy valószínűséggel nem lesz egy az egyben ház, csupán "eszmei tartalmukat" használják fel az újjáépítés során. 

A műsor elején még szó esett a Kitchen Budapest média laborban lezajlott workshopról, amelynek eredménye Magyarország Szubjektív Atlasza, valamint egyéb szubjektív dolgokról Budapesten. Hallgasson minket bizalommal!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása