Hetvennyolcadik adás, 12.24.

 2010.12.24. 12:11

Nem volt még ennyire sexy adásunk soha. Bojár Iván András kiáltványszerű cikksorozatával foglalkoztunk, ami a múlt héten jelent meg az Octogon építészeti és design magaziban. Hallgassad, nagyon jó lesz neked, 02.30-tól zenélünk, 12.30-tól beszélünk: Első rész / Második rész

A kezdetek során vázoltunk, hogy miről is beszél ez a cikksorozat pontosan, majd a műsor második felében elkezdtük cincálni. Nem értettük, hogy miért akarja eladni a turistáknak Bojár Iván András Budapestet. Hivatkozások híján szinte minden adatot megkérdőjeleztünk, ami a cikkben leírva vagyon. Aggodalmunkat fejeztük ki azzal kapcsolatban, hogy talán korai lenne szexinek beállítani Budapestet a nagyvilágban, amíg maguk a lakói nem gondolják azt, hogy szexi. Lehúztuk Prágát, amiért a turistáktól nem lehet megmozdulni, és nevetgéltünk azon, hogy a világháború alatt csak véletlenül bombázták a várost (ez elég csúnya dolog volt tőlünk). Zárásul pedig elmondtuk, hogy szerintünk azért szexi Budapest ma is, mert lehányhatnak minket és mi is lehányhatunk másokat.

A kép a wikipédia turizmus szócikkéből származik

ZENE
Manitoba: Happy Ending
Teebs: Arthur's Birds
Lorn: Cherry Moon
Shigeto: So So Lovely
Débruit: Smurfing in the Sun
James Blake: CMYK

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guszti 2010.12.26. 15:04:07

Sziasztok, most hallgattam meg az adást, lenne két gondolatom ehez a szexicsokoládé témához.
Az egyik, hogy turisztikai szempontból szerintem a szexiség ott kezdődne, hogy nem húzzuk le az utazót minden sarkon. A BKV automatákkal sem az a baj, hogy csak aprót fogadnak el, hanem az, hogy túl nagy százalékban el is nyelik azt az aprót, de jegyet nem adnak. Ha ez úgy zajlik le, hogy egy tucat bkv-alkalmazott nézi végig, akkor sem tudod visszakapni a pénzed, vagy megkapni a jegyed, de azt sem tudod elérni, hogy egyáltalán foglalkozzanak az üggyel, mondjuk leállítsák az automatát, ne élősködjön tovább. Egy ilyenbe beleszaladni valahol igazán nem szexi, pedig tényleg mindenhol ez megy, a vártól a benzinkútig.

A másik gondolatom már a témaadó dolgozat szerzőjének személyéhez is kapcsolódik. Aki szerintem alapból egy <a href="http://varosjaro.blog.hu/2008/09/15/szereted_budapestet">felháborító figura</a>, főleg amióta városarculati tanácsnok. (Még ez a név is úgy cseng, mintha létező szereplő lenne a Rokonokban.) Ő annak a bukott hatalomnak a talpnyalója, ami előszeretettel költött hatalmas összegeket zavaros finanszírozású mega-presztizs-beruházásokra, akár anélkül, hogy rendelkezett volna a fedezettel. Szóval amikor meghallom, hogy sztárépítészek kellenek a szexivé tételhez, séróból kinyílik a bicska a zsebemben: Ti urak! Tényleg mindenképpen el szeretnétek költeni a dédunokáitok pénzét is kétes minőségben, botrányos körülmények közt felépülő, soha meg nem térülő, ámbár baráti nagyvállalkozóknak rövid távon busás hasznot hozó bábeltornyokra? Elmentek ti az antillákra waze, cápaidomárnak! Elég legyen már ebből az érdeksznobizmusból, a fenébe is! (Látjátok, én is tudok felkiáltó mondatokat írni, ha beleélem magam... :)

Nade ennyit háromnevű barátunkról. Ha konstruktív akarok lenni, alapból a "jófej" és a "barátságos" lennének a tagek "cool" ill. "sexy" helyett. Budapest híres lehetne például iható, sőt finom, kimagasló minőségű vezetékes ivóvizéről. Csak nem a fedezetlen rongyrázásban kellene bátornak lenni, hanem az értelmetlen lehúzkodással szemben. Inkább büntesse meg a zsandármari a túristát azért mert eldob egy pillepalackot, mintsem levegyék 3-4 euróra egy fél liter vízért. Sokkal jobb visszhangra találna minden olyan törekvés, ami valódi problémákkal száll szembe, és nem rövid távú, ellenszenves üzleti érdekeket szolgál ki. Sőt, ha kell akár szembe megy velük.
Oké, ez a víz cucc egy kiragadott saját kattanásom, de van még ilyen több tucat vagy akár töb száz, a lényeg, hogy értelmetlen, korrupt rongyrázás helyett értelmes, affordable fejlesztésekre lenne szükség, akkor talán nem lenne az összes résztvevő olyan helyzetbe kényszerítve, hogy csak gátlástalansággal vihesse sikerre.

guszti 2010.12.26. 15:05:10

hát a linkelés nem jött össze, bocs...
süti beállítások módosítása